De Tophond: niet voor de poes!

TOPhondjes Frya en Phoebe maken hier volkomen duidelijk wat de enige motivatie is voor honden om te leren: de juiste beloning!

De TOPhond staat voor Training, Opvoeding en Plezier. Wij willen elke baas en hond de juiste begeleiding en faciliteiten bieden. Alle hondenbaasjes zijn welkom bij de TOPhond, zo lang zij maar op een positieve manier samen willen werken met hun hond. 

De TOPhond is eigenlijk geen hondenschool, maar een mensenschool. Dit wil zeggen: jij leert de oefeningen tijdens de lessen, de hond leert het thuis van jou! Want laten we eerlijk zijn, als je hond het allemaal moet leren in dat ene uur per week moet het wel een wonderhond zijn!

Wij werken vanuit de laatste inzichten uit de (honden) gedragswetenschap. Dit betekent in de eerste plaats dat wij uit gaan van positieve bekrachtiging, ofwel het belonen van gewenst gedrag, om honden te trainen. Daarbij gebruiken wij een clicker of beloningswoord om het gewenste gedrag te markeren en voer om het gedrag te bekrachtigen. Het aanleren van de clicker en een beloningswoord is bij de TOPhond dan ook een 'must'!

Tenslotte zijn aversieve middelen bij ons verboden. Dit wil zeggen dat je geen hulpmiddelen mag meenemen die gebruik maken van pijn, zoals slipkettingen, prikbanden, stroombanden en bepaalde 'anti-trektuigjes'.

Onze doelstelling

De TOPhond is voor iedere baas en elke hond.

Ons belangrijkste doel tijdens de cursussen is jou te leren hoe een hond leert.

"Honden gehoorzamen niet aan aanwijzingen of commando's; ze gehoorzamen aan de wetten van het leren." 

(Jean Donaldson in het boek 'Hondencultuur'.)