Probleemgedrag

Soms vertoont een hond echt serieus probleemgedrag. Extreme angst en agressie staan daarbij bovenaan. Dit soort gedrag kan eigenaren tot wanhoop drijven. Onze TOP-instructeur Minna-Yrjana heeft tientallen jaren ervaring met gedragstraining. Zij is dan ook de deskundige die wij altijd inzetten voor mensen die bij ons komen met een "probleemhond".

Na een uitgebreide intake bepaalt Minna wat in dit specifieke geval het beste is voor baas en hond. Aangezien gedragstraining maatwerk is, kan dat voor iedereen iets anders zijn. Daarbij wordt echter nooit gebruik gemaakt van geweld en altijd van beloningen.

Hoe wij zeker weten dat Minna je kan helpen? Dit zegt ze zelf:

"Nou, om te beginnen, heb ik alle fouten al gemaakt zodat jij het niet meer hoeft te doen.
Ik heb enorm veel ervaring met verschillende honden, verschillende rassen, verschillende leeftijden, verschillende karakters. Ik werk als instructeur al vanaf 1995 en ik train zelf al honden vanaf 1985.

Ik ben begonnen met showtraining en gehoorzaamheid, al snel kwam er speuren en zoekwerk bij, toen behendigheid, dogdance en vanaf 2005 ook pakwerk.

Ik begeleid baasjes die problemen hebben met hun hond al vanaf 2001. Tuurlijk blijf ik op de hoogte van alle ontwikkelingen door elk jaar naar diverse bijscholingen te gaan, om nog beter en effectiever te kunnen helpen.

Daarbij ga ik de hele wereld rond, van Italië tot de Verenigde Staten en geef ik zelf ook diverse internationale trainingen, van Zweden tot Zuid Afrika.

Naast mijn werk bij de TOPhond werk ik ook voor Stichting Dutch Cell Dogs, we trainen moeilijk plaatsbare asielhonden in gevangenissen door heel Nederland.

Ik durf dus volop te zeggen ja; ik kan je helpen, als het gaat om hondentraining! Ongeacht wat van soort hond het is, en wat het probleem is; we gaan geen uitdagingen uit de weg!"