Agenda activiteiten

Sep showt hier een zelfgemaakte anti-tekenhalsband. Kom jij er op 5 april ook één maken voor je hond?

Voor alle activiteiten geldt: je inschrijving is pas definitief op het moment dat je betaling binnen is bij de TOPhond! Wil je betalen met tegoedbonnen van “Trainen met je hond”? Vermeld dit dan duidelijk bij je reservering! Alle prijzen zijn inclusief BTW en alle indoor-activiteiten zijn inclusief koffie en thee.

 

Specials (Kirsten)

Kosten specials: € 5,- voor puppycursisten van de TOPhond, €7,50 voor niet-cursisten (dit is exclusief treinkaartje, versnaperingen e.d.)

De specials duren van 9.30 tot uiterlijk 11.30 uur.

Maximumaantal deelnemers: 6.

 

Relaxed winkelen

23 maart - Praktijkoefening voor pups en pubers: je gaat onder begeleiding op bezoek bij de Intratuin in Emmen. We verzamelen op 9.30 uur op de parkeerplaats. Daar krijg je uitleg en doen we al vast wat oefeningen met de honden. Dan gaan we één voor één naar binnen. Eenmaal binnen doen we diverse oefeningen om de hond vertrouwd te maken met de vreemde omgeving en de mensen die je tegenkomt. Zelf leer je stress-signalen van je hond herkennen en krijg je tips om daarmee om te gaan. We sluiten weer af op de parkeerplaats rond 11.30 uur.

Fijn aan de lijn

30 maart - Praktijktraining voor pubers en volwassen honden die moeite hebben met het wandelen op straat.Is het wandelen op straat een uitdaging vanwege andere honden, vreemde mensen en verkeer? Wil je meer contact en plezier met je hond onderweg?
Najagen van verkeer en joggers, omgaan met andere honden, vreemde mensen enz komen aan bod bij de praktijktraining. Zijn er andere dingen waar je tegen aanloopt tijdens je wandelingen? Stuur dan een mailtje naar detophond@gmail.com met daarin jouw specifieke vraag/wens. Dan kunnen we dit meenemen in deze training en jullie helpen om met meer plezier samen op pad te gaan.

 

Korte cursussen (Minna)

Kosten: € 40,- per hond.

Aanbieding: als je drie maanden achter elkaar een korte cursus doet en deze bij de start tegelijkertijd boekt, betaal je maar € 100,- voor drie cursussen!

Maximumaantal deelnemers per cursus: 4.

 

Maart

“Touch-cursus” – targettraining: leer je hond met diverse lichaamsdelen (dus niet alleen met de neus of poot) targets aanraken; 3 woensdagavonden van 11.10 tot 18.10 uur (6/3, 13/3 en 20/3). Met targettraining zijn de mogelijkheden oneindig! Targetten met neus, poot, schouder
Targetten op stick, hand, muur, sticker. Waar is het dan goed voor? Denk aan agility, gehoorzaamheid, dogdance, als basis voor alle mogelijke oefeningen die je maar kunt bedenken. Goede target-skills maken alles makkelijk. Daarbij helpt targettraining honden die onzeker of druk zijn en geeft targettraining controle bij honden die reactief zijn. En het is gewoon superleuk! 

“Speuren”; 3 donderdagavonden van 19.15 tot 20.14 uur (7/3, 14/3 en 21/3). Een menselijk spoor volgen, op verschillende ondergronden! Ja, elke hond kan speuren. Speurlessen vinden plaats buiten, dus zijn jij en je hond graag buiten en wil je het juiste spoor volgen, geef je dan op voor de cursus Speuren! Geschikt voor alle honden, ook pups en senioren. 

“Body awareness” – leer je hond om zijn lichaam te leren kennen en de spieren beter te gebruiken en ontwikkelen; 3 donderdagavonden van 20.30 tot 21.30 uur (7/3, 14/3 en 21/3). Balans, lichaamsbeheersing, coördinatie, krachttraining, bewust bewegen- wat heeft je hond eraan? Het geeft zelfvertrouwen, helpt fysieke klachten en blessures voorkomen, is erg nuttig voor agility- en dogdance-honden. Body Awareness helpt ook om drukke honden rustiger te maken, en onzekere honden worden er mentaal sterker van. Body Awareness is geschikt voor alle honden; voor senioren en jonge honden en honden met fysieke beperkingen worden de oefeningen individueel aangepast! 

“Basiscursus zoeken” – zoeken voor beginners; 3 vrijdagavonden van 19.00 tot 20.00 uur (15/3, 22/3 en  5/4). Is jouw hond een speurneus in een dop? Kan je hond verboden goederen vinden in een rij met koffers en tassen? Kan je hond de sleutel van je voordeur terugvinden, ook tussen 20 andere sleutels? De hondenneus is een bijzonder apparaat en meeste honden vinden zoeken helemaal geweldig. Zoek basis: voor honden met geen ervaring.

“3D-cursus: Duration, Distraction & Distance” – trainen op tijd, met afleidingen en op afstand; 3 vrijdagavonden van 20.15 tot 21.15 uur (15/3, 22/3 en 5/4)

 

Workshops

 

Maart

“Etherische olie voor baas & hond – make & take”; 29 maart van 19.00 tot 22.00 uur. We gaan in op de mogelijkheden die etherische oliën bieden voor mens en dier en maken een aantal recepten naar keuze. Hierbij kun je zowel aan de slag voor jezelf als voor je hond. Deze workshop wordt geven door Els. Kijk voor meer informatie op www.huisdierenservicebo.nl onder het kopje ‘Workshops’. Kosten € 12,50 (inclusief materialen; deze workshop kan niet betaald worden met tegoedbonnen!). Maximumaantal deelnemers: 6.

 

April

Workshop halsbanden, riemen, speeltjes en anti-tekenbanden maken (door Minna en Els); op 5 april van 18.30 tot 22.00 uur. Kosten € 30,- (inclusief alle materialen; deze workshop kan niet betaald worden met tegoedbonnen!). Maximumaantal deelnemers: 6.

“Funmix-weekend” (door Minna) – Heb je geen idee welke hondensport bij jullie past? Of wil je eens een keer gewoon gezellig bezig zijn met je hond? Doe dan mee met ons Funmix-weekend en maak kennis met diverse hondensporten en spelen. 13 en 14 april van 13.00 tot 17.00 uur. Kosten: € 40,- voor één middag. Aanbieding: € 70,- voor beide middagen. Maximumaantal deelnemers: 6 per middag.

Seniorenmiddag (door Kirsten en Mariska): op zondag 28 april gaan we van 14.00 tot 16.00 uur hooperen met senior-honden. Kosten: € 10,- voor cursisten van de TOPhond en € 15,- voor niet-cursisten; de tweede hond uit hetzelfde gezin krijgt 50% korting. Maximum aantal deelnemers: 6.

Inschrijving en betaling

Je kunt je uitsluitend opgeven voor de bovenstaande activiteiten door een email te sturen naar: detophond@gmail.com. Vermeld duidelijk in je email: jouw naam, naam hond, leeftijd hond, de activiteit(en) waaraan je wilt meedoen, datum(data) van de activiteit(en) waaraan je wit meedoen; en of je wilt betalen met tegoedbonnen. 

Na inschrijving ontvang je een email met de betaalgegevens. Je inschrijving is pas definitief als je betaling binnen is bij de TOPhond.

Workshop Essential-touch© & Essential-sniff©

Leer je hond ondersteunen met kalmerende geuren en/of aanrakingen!

 

Wellness voor jouw hond? Heeft hij onvoldoende zelfvertrouwen, is hij erg druk of juist angstig? Dan is de workshop Essential Touch & Essentail Sniff op 6 april iets voor jou! Deze fantastische workshop biedt een combinatie van het werken met kalmerende geuren en aanrakingen bij honden.

 

In het ochtend-gedeelte van de workshop is er aandacht voor de Essential-Sniff©. Hierbij wordt onder meer uitgelegd wat de invloed van essentiële- ofwel etherische oliën is op (het gedrag van) honden. Daarbij ligt de nadruk op rustige verwerking via het lymbisch systeem. Dit is het oudste deel van onze hersenen, waar onder meer onze emoties en herinneringen gevormd worden. We observeren wat de geuren van de oliën doen bij de hond en leren inspelen op wat de hond laat zien.

Na de lunch wordt de Essential-Touch© besproken en gedemonstreerd. Essential Touch© bestaat uit een combinatie van technieken uit de zogenaamde Raindrop Massage©. Bij de humane Raindrop Massage worden verschillende etherische oliën in een bepaalde volgorde op het lichaam gedruppeld, om zo een kalmerend- of juist stimulerend effect te bewerkstelligen. De zachte aanrakingen uit de Raindrop Massage zijn bedoeld om lichamelijke spanning te verminderen, blokkades op te heffen en pijn te verlichten.

 

Vanuit de humane Raindrop massage is de Essential Touch voor Honden samengesteld. Dit kan zorgen voor een sterker zelfbewustzijn, waardoor de hond beter in staat is om te leren en minder moeite heeft om zich te concentreren. Het geheel werkt stimulerend, ontspannend, genezing-bevorderend, kalmerend, en bewustmakend.

Je leert in dit geval het meeste door goed te observeren. Daarom is deze workshopdag zonder eigen hond. Er zijn wel enkele honden aanwezig voor de demonstraties.

 

De Essential-touch© & Essential-sniff© Workshop is ontwikkeld door Ellen Angelino en Petra Riedijk van de Young Living-groep Oily Animals. De workshop bij de TOPhond wordt gegeven door Ellen Angelino van DierEnBeleving. Zij is onder meer Aroma- en Quantum-Coach en TTouch-practitioner level 2 voor honden.

Er is plaats voor minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers. De cursusprijs bedraagt 75 euro voor Oily Animals-leden en voor niet-leden 100 euro. Deze prijzen zijn inclusief BTW, lunch, koffie, thee etc. 

 

Waar: De TOPhond, Industrieweg 18, 7844 NV Veenoord.

Wanneer: 6 april

Tijden: 9.30 - ± 16.00 uur

Opgeven: kan door middel van een email aan detophond@gmail.com