Cursus sport en spel

Nieuw bij de TOPhond: cursus sport en spel. Gedurende tien lessen kun je kennismaken met allerlei verschillende sporten en spellen die je met je hond kunt doen. Zo kun je snuffelen aan hondensporten zoals treibball, hoopers, behendigheid, detectie, denkspellen en clickertraining. De cursus duurt tien lessen en is geschikt voor alle volwassen honden die redelijk onder appèl staan (dus niet voor pups of "probleemhonden").

Datum en tijd: wekelijks op zaterdag, 11.30 tot 12.30 uur.

Kosten: € 150,- 

Instructeur: Els.

Aantal deelnemers: maximaal 4 honden.

Seniorenles

Maandelijks organiseren we een gezellige losse les voor oudere honden, met een afwisselend programma. Je doet alles in je eigen tempo en op je eigen niveau. Samen plezier hebben is het belangrijkste!

De kosten bedragen € 10,- voor cursisten van de TOPhond en € 12,50 voor niet-cursisten.

Datum en starttijd:  17 juni en 2 september; 18.30 uur.

Instructeur: Els.

Aantal deelnemers: maximaal 2 groepjes van 4.

Korte cursus obedience

Obedience is een hondensport die is ontstaan uit het vroegere Gedrag & Gehoorzaamheid (G&G). Honden van alle rassen en leeftijden kunnen eraan meedoen. Voorwaarde voor deze korte cursus van de TOPhond is, dat de hond minimaal de puppy- en puber- of jonge hondencursus gedaan moet hebben. Ook mag er geen sprake zijn van problemen in de omgang met andere honden (daar zijn andere cursussen voor). 

Een obedience programma bestaat uit de volgende oefeningen:

  • aangelijnd volgen
  • los volgen
  • komen op bevel met posities (sta, af)
  • posities (zit, sta, af) tijdens het volgen
  • pion+vak sturen en aansluiten
  • posities op afstand (sta, zit, af)
  • apporteren over een hoogtesprong
  • sorteren op geur
  • richtingapport

In deze korte curus gaan we op een creatieve én positieve manier aan de slag met deze oefeningen.

Kosten: 40 euro.

Duur: 3 lessen.

Datum en tijd: 27 augustus, 3 september en 10 september 12.30 tot 13.30 uur.

Instructeur: Minna.

Aantal deelnemers: maximaal 4 honden per groep.

Interactieve avond “Gezond voor je hond”

Daar sta je dan, met je handen in het haar in de dierenwinkel. Al die verschillende soorten hondenvoer en -snacks…

Wat zijn de verschillen tussen al die merken? En wat is nou wel of niet geschikt voor jouw hond? Welke voor- en nadelen zitten er aan blikvoer of Kant-en-Klaar Versvlees ten opzichte van brok? Wat is nou écht gezond voor je hond? En welke snacks je mag geven op welke leeftijd? Tijdens “Gezond voor je hond” geeft Dorien Zuidland, hondenvoeding- specialist en mede-eigenaar van Best Buddy Pets uit Schoonoord, antwoord op al deze vragen!

Je krijgt niet alleen informatie, maar kunt ook allerlei snacks bekijken, voelen en ruiken. En als je je hond meebrengt, mag die verschillende snacks proeven en testen. Kan je hond niet mee? Dan krijg je de proefsnacks mee naar huis!

De entree voor deze leuke avond verdien gemakkelijk terug, want je krijgt 25 procent korting op alles wat je op deze avond koopt of bestelt en nogmaals 10 procent korting op je volgende aankoop bij de TOPhond of online bestelling bij Best Buddy Pets!

Datum en tijd: 7 oktober, 19.30 – 21.00 uur.

Kosten: €7,50 (inclusief proefsnacks).

Locatie: Kantine Hondencentrum de TOPhond.

Workshop "Leer je hond kennen"

We hebben allemaal wel van die momenten dat je het even niet meer weet met je hond. Omdat deze zo heel anders is dan je vorige pup, omdat ‘ie vreselijk pubert of omdat de trainingsmethode die je hanteert blijkbaar niet meer werkt… Voor iedereen die met dit soort dingen worstelt is de workshop “Leer je hond kennen”.

Dus: ervaar jij probleemgedrag met je hond of stagneert je de training én ben je bereid om ook naar jezelf te kijken? Geef je dan nu op!
“Leer je hond kennen” is een superleuke en inspirerende workshop, vol oefeningen en uitdagingen. Dit alles onder leiding van ervaren gedragstherapeut en NLP-coach Catelijne Droge van ‘Coaching by Catelijne’.
Deelname kan zowel met als zonder hond. LET OP: er zijn slechts vier plekken met hond beschikbaar!

Datum: nieuwe datum volgt.

Prijs met hond: € 125,- en prijs zonder hond: € 75,- (betalingsregeling mogelijk). Cursisten van Hondencentrum de TOPhond krijgen maar liefst 25 euro korting op de workshopprijs!

Wil je meer weten? Email ons dan sturen we je alle informatie toe!

Workshop hondenspeeltjes maken

Tijdens deze gezellige workshop leer je zelf speeltjes maken voor je hond. Er wordt gewerkt met materialen zoals fleece of koord. We maken tijdens de workshop twee leuke, stevige speeltjes, die je thuis gemakkelijk na kunt maken.

Kosten: € 25,- (inclusief materialen).

Datum en tijd: nieuwe datum volgt.

Locatie: Kantoor Hondencentrum de TOPhond.

Instructeur: Els.

Aantal deelnemers: maximaal 6 personen.

LET OP

Je moet je vooraf opgeven voor alle bovenstaande activiteiten! Dit kan door een email te sturen naar: detophond@gmail.com. Vermeld in je mail je naam, de naam en leeftijd van je hond en de activiteit waaraan je wilt deelnemen.

Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en alle indooractiviteiten zijn inclusief koffie en thee.