Agenda activiteiten 2021

Je moet je vantevoren opgeven voor de onderstaande activiteiten! Dit kan door een email te sturen naar: detophond@gmail.com. Vermeld duidelijk in je email: jouw naam, naam hond, leeftijd hond, de activiteit(en) waaraan je wilt meedoen en de datum(data) van de activiteit(en) waaraan je wit meedoen. 

Na inschrijving ontvang je een bevestiging per email, waarin staat hoe de betaling in zijn werk gaat. Alle prijzen zijn inclusief BTW en alle indoor-activiteiten zijn inclusief koffie en thee.

Hounted Doghouse

De TOPhond viert Halloween met een spookhuis voor baas en hond: Hounted Doghouse. Een griezelig gezellige ervaring voor honden en baasjes van alle leeftijden!

In het speciaal voor deze gelegenheid gemaakte spookhuis van de TOPhond worden baas en hond uitgedaagd met hindernissen, balans- en coördinatie-oefeningen en kleine opdrachten. Uiteraard ontbreken daarbij de spoken en monsters niet.
Iedereen legt het spookparcours op eigen gelegenheid af. Uiteraard houden we daarbij rekening met de leeftijd en moed van elke individuele deelnemer! Aan het eind van de rit wacht iedereen nog een laatste, lekkere verrassing in onze kantine.

Van 17 tot 18.30 uur: puppy's en angsthaasjes.
Van 18.30 tot 19.30 uur: dappere dodo's.
Van 19.30 tot 21.00 uur: de echte ghostbusters.

Kosten: voor cursisten van de TOPhond € 5,- per duo (baas & 1 hond) en € 7,50 voor niet-cursisten. De prijs is inclusief griezelig lekkere versnaperingen.

Vooraf opgeven wordt zeer op prijs gesteld en kan door te mailen naar detophond@gmail.com, te appen naar 06-30291637 of tijdens de lessen.

Basiscursus detectie

Bij detectie leer jij je hond om een specifieke geur op te sporen en de bron van de geur aan te wijzen. Je kunt dit vergelijken met de honden bij de politie en douane die drugs, geld, explosieven of biologische stoffen opsporen. Hoe gaaf is het als jouw hond dit ook kan?!?

Detectie wordt gegeven op diverse niveaus. Wij starten in deze cursus met de basis. Je gaat met je hond aan de slag om één specifieke geur op leren sporen. Dat kan bijvoorbeeld koffie of anijs zijn. Jij leert je hond om deze geur te zoeken en aan te laten geven wanneer hij deze geur ruikt. Bijvoorbeeld door bij de bron te gaan zitten of te 'bevriezen'.

Het leuke van detectie is dat je er ook thuis heel goed mee aan de slag kunt. Bovendien ben je niet alleen lekker actief bezig met je hond, je werkt bovendien aan het zelfvertrouwen en de focus van je viervoeter. De neus optimaal gebruiken is voor honden super vermoeiend. Detectie is daarom ook een zeer geschikte manier om (over)energieke honden op een positieve manier 'moe' te maken.

De cursus duurt tien lessen. Bij voldoende belangstelling starten we daarna met een vervolgtraining. 

Dag: vrijdagmiddag

Starttijd: 15.30 uur

Kosten cursus: € 125,-.

Duur: 10 lessen.

Trainer: Petra.

Aantal deelnemers: maxiaal 4 honden per groep.

Korte cursus obedience

Obedience is een hondensport die is ontstaan uit het vroegere Gedrag & Gehoorzaamheid (G&G). Honden van alle rassen en leeftijden kunnen eraan meedoen. Voorwaarde voor deze korte cursus van de TOPhond is, dat de hond minimaal de puppy- en puber- of jonge hondencursus gedaan moet hebben. Ook mag er geen sprake zijn van problemen in de omgang met andere honden (daar zijn andere cursussen voor). 

Een obedience programma bestaat uit de volgende oefeningen:

  • aangelijnd volgen
  • los volgen
  • komen op bevel met posities (sta, af)
  • posities (zit, sta, af) tijdens het volgen
  • pion+vak sturen en aansluiten
  • posities op afstand (sta, zit, af)
  • apporteren over een hoogtesprong
  • sorteren op geur
  • richtingapport

In deze korte curus gaan we op een creatieve én positieve manier aan de slag met deze oefeningen.

Kosten: 40 euro.

Duur: 3 lessen.

Datum en tijd: volgt

Instructeur: Minna.

Aantal deelnemers: maximaal 4 honden per groep.

Seniorenles

Maandelijks organiseren we een gezellige losse les voor oudere honden, met een afwisselend programma. Je doet alles in je eigen tempo en op je eigen niveau. Samen plezier hebben is het belangrijkste!

De kosten bedragen € 7,50 voor cursisten van de TOPhond en € 10,- voor niet-cursisten.

Datum en tijd: volgt

Instructeur: Marjan en Els.

Aantal deelnemers: maximaal 2 groepjes van 4.

Praktijkles wandelen zonder trekken

Word jij uitgelaten door je hond in plaats van andersom?

Gaat jouw viervoeter tekeer tegen alles wat hij tegenkomt?

Blaft en grauwt jouw lieverdje op straat tegen elke vreemde hond?

Doet je schatje het geweldig tijdens de cursus, maar is buiten wandelen een ramp?

Dan zijn onze praktijklessen 'Wandelen zonder trekken' precies wat jij nodig hebt!

We gaan tijdens deze lessen buiten aan de slag met het netjes meelopen aan de lijn.

Datum en tijd: volgt

Kosten per les:  € 12,50,-.

Locaties: in overleg met de deelnemers.

Maximaal aantal deelnemers: maximaal 4 honden.

Instructeur: Minna.

 

Kijken met je neus

Een andere kijk op de wereld van de hond!
Ontdekkingstocht met geuren,samenwerking en beleving.
Dit is geen traditionele zoek- of speurworkshop; meer een workshop waar de hond jou als baas mee mag nemen in "zijn" wereld.

Kosten: 40 euro.

Datum en tijd:volgt.

Instructeur: Minna.

Aantal deelnemers: maximaal 4 honden per groep.

Workshop 'Een geolied hondenleven'

In de workshop “Een geolied hondenleven” leer je hoe je etherische oliën kunt gebruiken om de gezondheid en het welzijn van jouw hond te verbeteren. Je krijgt niet alleen uitleg over de kwaliteiten van verschillende oliën, maar je gaat zelf ook enkele producten maken voor je medicijnkastje!


Etherische oliën kunnen een fantastische bijdrage leveren om gezond en vitaal te blijven. Misschien nog wel belangrijker: ze kunnen een geweldige ondersteuning zijn bij fysieke-, emotionele- en mentale problemen bij mens en dier. De oliën kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden ter ondersteuning bij wondjes, pijn, maagklachten en bewegingsproblematiek (artrose en dergelijke), maar ook bij onrust, angst, depressiviteit en stress.

Datum en tijd: volgt.

Kosten: 15 euro.

Instructeur: Els.

Maximum aantal deelnemers: 4.